Thursday, October 28, 2010

Being Fat

5 bulan kat Aussie masih belum hilang jakun pada perfume, fruit juice, biskut arnott dan coklat.

Jakun sebab adoi kenapa murah sangat?Except biskut arnott bukan sebab murah tapi sebab sedap gila and end up dengan keep buying it.2 yang last & bold tu sangat bahaya cos they make me fat!Grrr..

Cadbury Dairy Milk Strawberries & Cream 220g for $1.99.How can you resist that?!


I take heavy meal (lunch or dinner) once a day but it doesn't make any difference to lose my weight.Of couse la, sebab still makan coklat & biskut.

Until my husband introduced me to a new 'friend'..
*
*
*
*
*

Do exercise!Puasa, tahan makan je jangan harap la nak turun berat & ramping macam Heidi Klum.Isk.Isk.


I can't remember the last time I did sit-up.Jarang/dah lama tak buat sampai susah gila rasa nak buat & seminggu perut,badan sakit.:'(Now dah start balik boleh buat sit-up tutup mata je.Tu pon sometimes malas.Erk.

Lose 0.7kg today and I feel a bit relief.At least I know that I've stopped 'growing'.

Why I keep worrying too much about my weight?

- My husband has lost weight.Dulu berat kami beza jauh, now macam lebih kurang sebab saya membesar, dia meramping.;p

- My current weight is beyond my target weight.

- I wanna always be the lightest among my sisters (as long as I'm not pregnant.;p) sebab kami suka lawan sapa paling kurus/gemuk.LOL. Alia, my youngest sis can't help waiting for me to get pregnant cos she wants me to be heavier than her.

- My friend who's pregnant said doc cakap selalunya orang yang pregnant gemuk gila sebab masa before nak pregnant pon berat dia memang tengah sentiasa naik.Envy gila orang yang pregnant tapi nampak tak berapa besar.Muka pon steady tak kembang.At least for the 1st baby I wish I don't look like ****(you name it, as you wish.:)).

P/S - Moral:Rajin2lah exercise tak kira time kurus gemuk bukan saja untuk cantik but to keep fit/stay healthy.Rajin exercise insya-allah senang nak deliver baby.(apa kaitan?;p)

2 comments:

  1. alah..awk tu x gemuk mana pun...perasaan jer tu...

    ReplyDelete
  2. heh..gemuk dari sebelum2 ni.:(

    ReplyDelete