Thursday, October 25, 2012

Long Flight with Baby

Finally after 19months I'll be back in December! Ok, 8 DECEMBER to be exact. Sangat tak sabar but at the same time sedih pulak nak tinggalkan husband sorang2.*sobs* What to do kan.. I miss my family so much esp my parents.See.. dah 19months ok.Time flies & bila dah lama tak jumpa & tengok parents kita makin lama makin dimamah usia hati ini macam dirobek2.:'( Ok enough. Honestly I wish I could stay young forever & my parents pon. Insya-Allah in Jannah.Amin!:')

Ok, actually I'm a lil bit nervous nak bawak Fedora naik flight. Got some tips from Dr Halina tapi tu tak mengurangkan rasa nervous.Teehee. Actually most of the time Fedora ok je,well-behaved tapi mana tau kan if tiba2 hari tula dia nak sakit perut or moody ke apa. Semua orang pandang kang oi!

And untuk travel nanti baru nak guna my BabyBjorn. Bought from Amazon. Beli dengan harga masa tu 53dollar sahaja. Why beli kat Amazon? Sebab kat Aussie 100dollar++.;p

1 more thing to buy..Diaper backpack sebab now pakai yang jenis sling.Rasa susah pulak for travel. Aim for this one kat Amazon jugak.Okkatots Travel Baby Depot. Catchy kan nama dia? Okkatots. Sila repeat sebut 80x.;p Harga Amazon 107dollar. Ye, panduan shopping online di Amazon ikut cara saya ialah membeli barang yang customer banyak bagi review paling bagus termasuklah Okkatots ni. Still pening nak black or red? Fikir nak black or red je dah 2 weeks & till now tak beli lagi.*sigh*


What else? Ouh ye.Apps kat iPad. Actually dulu ada iPad tapi macam tak guna sangat since dah ada iPhone sampai husband suruh jual balik iPad. But since ada baby I found that iPad is veryyy useful. Thank God for technology. Kena download banyak before taking flights untuk entertain my baby + iPad tu silalah charge penuh2 otherwise hampeh tak berguna sesen pon. *REMINDER for myself*

Oh yes, Bumbo seat ni pon nak bawak balik.

4 scribble(s):

Nurfatin Atikah said...

cepatlah bulan disember! tak sabar nak jumpa fedora & mommy! :)

n.h.m.s said...

ala lebih kurang sebulan je lagi!:)

xi da ya said...

8 December mmg best! *my besday*
hahaha..
btw, elok x Babybjorn tu?my cousin nk let go carrier dia, still thinking to buy or not.dia br pki skali dua, n nk let go sbb x sesuai & ank2 dia dh besar. leh start pki dr baby bape bulan eh?

n.h.m.s said...

ramai review kata ok dlm bebanyak carrier.kalau rasa perlu je beli la.mcm kita ni balik naik flight nak dukung baby so senang la if ada carrier,nak bawak stroller mmg xkuasa la kan.start dari newborn pon boleh if kita rasa confident&selesa.:)tapi selalunya lepas pantang la kita nak gi berjalan kan so by that time ok je baby nak duk dlm tu.like me, time baby kecik sgt malas nak bawak berjalan sebab dia asyik nak tdo&susu je..

Post a Comment