Sunday, August 25, 2013

Back to Adelaide

Safely arrived Adelaide on Friday morning (23/8) after macam2 dugaan nak balik. Fedora kena HFMD (will blog about it soon). Grr. Actually menyesal jugak bawak Fedora beraya sakan then sakit berjangkit ntah dari mana. Waa. Tak puas bercuti balik.Hopefully dapat balik lagi summer nanti. Air Asia kan dah ada so senang sikit nak balik.:D

Bought this stroller for $19.Sanggup beli baru pagi2 meredah Big W time hari nak balik sebab malas nak angkut stroller dia yg besar tu. Pakai umbrella stroller ni ha senang nak travel cumanya kalau dia nak tidur tu memang tak selesa la.


Got business class punya kit for free masa nak turun flight. Well rasanya steward tu nak ambik hati kitorang lettew yg sakit hati tak dapat bassinet even dah call request ok. Lepas ni rasa macam nak rakam je bila call MAS. Stress melampau.Flight dah la penuh tak dapat seat depan pulak.Can you imagine how to handle an infant dengan seat biasa? Kacau org depan belakang ok. Nasib baiklah Fedora sangat behave. Tidur terus once flight dah take off.:')



Stress hilang kejap once keluar airport sebab cuaca sangat best. Sejuk selesa even pakai baju selapis.Alhamdulillah.:)

3 comments:

  1. Salam...

    Akak pun dah experience everything yang disebut di atas. Dah 2 kali balik malaysia anak kena HFMD. And pasal MAS tuh, yes, walaupun dah book, diorg leh kata dah penuh...tapi paksa jugak flight attendant tukarkan seat, akhirnya dpt juga...sabar jekla..

    ReplyDelete
  2. akak tinggal kat mana?berapa umur anak kena HFMD?sampai 2x plak tu, sedihh kan.:(

    ReplyDelete
  3. risaukan kalo anak kena HFMD...anak saya pun nyaris nak kena nasib baiklah bukan...ingtakan sympton2nya dah macm HFMD

    ....blogwalking,jemputla datang blog saya dan kita bertukar2 link

    http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

    ReplyDelete