Saturday, July 30, 2011

Garage Sale

Kat Adelaide sangat popular dengan Garage Sale tapi sepanjang setahun lebih kat Adelaide baru 2x pergi.:D 1st time pergi garage sale haritu takde beli apa pon cos takde benda interesting yang nak dibeli. And today tiba2 nampak sign "GARAGE SALE" dekat je dengan rumah so husband ajak pergi tengok ada apa. 1 keajaiban ye di situ cos dia tak rajin nak pergi tengok garage sale tiba2 ajak nak cuci mata.

What is Garage Sale??? Rasanya entri ini di blog FakirFikir@Adelaide ni explain dengan sangat detail tentang Garage Sale.

And today berjaya membeli Corningware! OK, most Malaysian women kat Adelaide ni memang crazyyy towards Corningware, CORELLE, Noritake, Pyrex etc.Yang harga if kat Malaysia fikir 3-4x jugak nak beli. So, perempuan2 kat Malaysia yang nak beli baru & murah sila ke Malaysia Corelle Store.(ceh, sempat promote.;p)

The pan is still like new! Both for $8.


Out of topic. Balik uni semalam sempat singgah untuk pick up mixer. Husband pelik wife balik lambat sebab wife tak bagitau.(sorry tak buatt lagi!) Hmmph.

NEW IN BOX for $10. Plastik pon tak bukak lagi. Memang crazzyyy omputih ni.


Btw, before this ada hand mixer tapi takde stand. Susah nak buat pavlova. Now tengah fikir plak bila nak curi masa buat pavlova dengan otak tak tenang fikir assignment.~_~ Nak groceries shopping pon macam rasa malas now bila dah start class ni, haishh!

2 comments:

  1. best gile!!! kat garage sale ade jual ipad x? :))

    ReplyDelete
  2. ceh..ipad xdelaa..kira baru lagi kot..

    ReplyDelete